Het is algemeen bekend dat creatievelingen het leuk vinden om dingen zelf te creëren. Of het nu gaat om woonaccessoires, cadeautjes of opbergmateriaal, het is altijd leuker dan dat je iets in de winkel koopt. Het leuke van dingen zelf maken, is dat je jouw eigen stempel eraan kunt geven. Een leuke persoonlijke twist maakt jouw creatie uniek. Op het internet zijn dan ook talloze websites te vinden met DIY-ideeën (= Do It Yourself). Hieruit kun je inspiratie halen, handige tips lezen en de kunst een beetje afkijken. Ook kun je bij deze websites vragen stellen via de Live chat service over o.a. de benodigde materialen of werkwijze.

Pinterest

Pinterest is de digitale versie van het ouderwetse prikbord. Je zoekt naar een onderwerp naar keuze, bijvoorbeeld wooninterieur of recepten, en pint vervolgens de berichten die je wil bewaren aan jouw bord. Elke pin is een afbeelding, video of artikel. Je kunt meerdere borden maken voor verschillende onderwerpen. Ook geeft Pinterest meldingen van nieuwe berichten die je wellicht leuk vindt. Je kunt ook jouw borden delen met andere of die van jouw vrienden zien. Zo wordt de inspiratie wereldwijd gedeeld. Vooral onder vrouwen is deze applicatie en website erg in trek. Ongeveer 80 procent van de gebruikers is vrouw.

VT Wonen

Op de website van VT Wonen vind je zowel een online webshop als een inspiratiegedeelte voor DIY. Zo leggen ze uit hoe je bijvoorbeeld een bordenrek of multifunctionele opbergbak maakt. Voor elke ruimte hebben ze wel een leuk ideetje. Er wordt ingespeeld op de seizoenen en jaargetijden. Nu kerst nog maar een klein maandje op zich laat wachten, laat VT Wonen zien hoe je zelf een leuke kerstsnoer kan maken. Wat ik persoonlijk erg fijn vind, is dat er per creatie wordt getoond welke materialen er nodig zijn. Vaak zijn deze materialen ook te koop op hun website. Ook als je gaat verhuizen, is een bezoekje aan deze website zeker de moeite waard!

Etsy 

Vintage items, handgemaakte creaties óf unieke cadeautjes, je vindt het op Etsy.com! Etsy is een online platform waarbij je unieke spullen kunt aanschaffen van mensen die hart en ziel in het maken van het item hebben gelegd. Etsy staat voor een duurzamere wereld, waarbij iedereen voldoening geeft en krijgt. Etsy is onderverdeeld is verschillende categorieën als: sieraden & accessoires, kunst & verzamelobjecten en huis & wonen. Zo kun je een zelfgemaakte dressoir kopen of zelfgemaakte feestdecoratie. Ook is er voor elke hobby wel iets te vinden.