Wij vinden het inrichten van een badkamer super leuk, maar we zien dat er vaak fouten worden gemaakt. Om jou te helpen bij het voorkomen van deze fouten delen we in dit artikel de 6meest gemaakte fouten. 

 

Een te krappe badkamer inrichting 

Vaak is de badkamer ruimte in huis een stuk kleiner dan de rest van de kamers. Bij het inrichten moet je hier dus zeker rekening mee houden. Van te voren moet er een duidelijk ontwerp zijn zodat je precies weet of het sanitair op de handigste manier wordt ingedeeld. Als je een kleine ruimte beschikbaar hebt dan is het niet logisch om een douche en een bad te nemen. Wel kun je dan bijvoorbeeld gaan voor een twee-in-één combinatie. Douchedeuren zijn ook niet geschikt voor iedere badkamer. Het is wel mooi dus mocht je er ruimte hebben dan kun je op www.douche-concurrent.nl douchedeuren vinden.  Zorg er in ieder geval voor dat je fijn kunt bewegen en dat het niet volgebouwd is. 

 

Kies voor helder glas in plaats van mat

Als je te maken hebt met een kleine ruimte kun je het beste douchewanden kopen van glas. In dit geval hebben we het dan wel over helder glas. Doordat je er dwars doorheen kunt kijken oogt de badkamer ruimtelijker. Een veelgemaakte fout is dat mensen kiezen voor mat glas waardoor de ruimte kleiner lijkt. 

 

Te weinig ventilatie 

Een badkamer heeft een hele goede ventilatie nodig zodat het niet te benauwd raakt en je schimmel kan voorkomen. Kies bijvoorbeeld voor een goed ventilatiesysteem of zorg dat er een raam aanwezig is waardoor het vocht de ruimte kan verlaten. 

 

Te weinig opbergruimte 

Wellicht heb jij wel heel wat spulletjes die je kwijt wilt in de badkamer. Daarom moet je ervoor zorgen dat je voldoende opbergruimte hebt. Als veel spullen los in de badkamer staan dan ontstaat er chaos. In de badkamer moet het juist rustig zijn zodat jij ontspannend kunt douchen voor het slapen gaan. Zorg daarom dat er genoeg mandjes, planken en kastjes aanwezig zijn. 

 

Te gladde tegels

Een badkamer moet veilig zijn. Let daarom op je tegel keuze. Sommige tegels worden heel snel glad waardoor je een grotere kans hebt op uitglijden. Als je nieuwe tegels uit gaat kiezen vraag dit dan even na bij de dealer. 

 

Verkeerde verlichting 

Verlichting is zeer belangrijk bij een badkamer want ook dit heeft invloed op het ruimtelijke effect. Als allereerst moet je ervoor zorgen dat er voldoende licht is, zowel daglicht als kunstlicht. Zorg er ook voor dat alle hoekjes verlicht zijn, zodat de badkamer niet kleiner zal ogen.