Of je nu op jezelf woont of bij je ouders, je hebt altijd ruimte te kort. Belangrijk is dan dat je ervoor zorgt dat je je kamer zodanig inricht dat je het maximale wooncomfort ervaart. Gezien de schamele studentenlening is het ook belangrijk om goedkoop inkopen te doen. Zo hou je meer geld over voor een lekker pilsje in het weekend. Ik ga jou hieronder de beste studentenkamer tips geven, zodat je zonder zorgen kunt genieten van het fantastische studentenleven.

Slim aankopen doen

Als student heb je over het algemeen een beperkt budget. Tenzij Gaston van de postcodeloterij toevallig langs is gekomen of je ouders je flink sponsoren. Daarom is het erg belangrijk om te letten op aanbiedingen en zogeheten ‘goedkoopjes’. Wanneer je bijvoorbeeld een stoel voor je kamer wil aanschaffen, ga je niet op zoek naar een retro fauteuil van 600 euro. Tuurlijk, ze zijn prachtig, maar één stoel staat dan ook gelijk aan de huur van je kamer voor een maand. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de kringloopwinkel. Aankopen voor een studentenhuis zijn meestal voor korte tijd en daarom is de kringloopwinkel een perfecte locatie om een leuke stoel of bank te vinden. Voor max. 100 euro ben je klaar met shoppen en het is ook minder erg als er een keer een glas bier of kapsalon over heen gaat. Ben je geen fanaat van de kringloopwinkel, dan zijn winkels als de Jysk of de Ikea prima alternatieven. Beide winkel bieden zowel vrij dure, als hele goedkope meubels aan. Hou bij de Jysk ook zeker de aanbiedingen in de gaten. Voor een paar tientjes vind je hier al een mooie stoel.

De studentenkamer

Uiteraard wil je zo veel mogelijk profijt halen uit de vierkante meters van jouw kamer. Een stapelbed ben je wellicht te groot/oud voor dus zal je op zoek moeten naar andere slimme trucs. Belangrijk is om zowel de muren als de vloer optimaal te benutten. Online kun je handige bakken kopen voor onder je bed. Tevens is het aan te raden om zo veel mogelijk planken en kleine kasten neer te zetten. Zo verberg je een hoop troep en kun je toch veel meer kwijt. De Ikea verkoopt tegenwoordig ook inklapbare meubels. Zo kun je van jouw bureau in een handomdraai een eettafel voor 4 personen maken. Ideaal toch? Uiteindelijk blijft opruimen toch de beste keus om van je studentenkamer een ruime en schone omgeving te maken. Bewaar enkel het noodzakelijke en gooi de rest weg (of laat het in het ouderlijk huis staan).