Misschien ben je er wel even aan toe om er tussen uit te gaan op vakantie. Duitsland is een prachtig vakantie land. Het is een afwisselend land met een indrukwekkende cultuur en eindeloze reismogelijkheden, maar helaas zie je het zelden bovenaan reizigerslijsten. Waarom en hoe dit gebeurt, is een grote vraag, maar de diepe bossen, sprookjesachtige kastelen en beeldschone stadjes iets zijn dat je niet mag missen. Voeg daarbij een aantal uitstekende bieren, de mooiste kerstmarkten en een overvloed aan activiteiten, en je zult je al snel afvragen waarom je in de wereld niet eerder in Duitsland bent geweest. De volgende plaatsen, met hun prachtige architectuur en charme, zijn zonder twijfel de mooiste plekken om te bezoeken in Duitsland. Duitsland vakantie? doen!

Berlijn

Berlijn is een van de meest indrukwekkende steden van Europa. Ooit stond Berlijn het symbool van de Koude Oorlog. Nu is het een levendige mix van mode, design, muziek en kunst. Als culturele stad die altijd in beweging is en een paradijs voor budgetreizigers, heeft de Duitse hoofdstad voor elk wat wils, van een bruisend nachtleven tot en super veel gave musea, galerieën en filharmonieën van wereldklasse. Je kan ook een stukje van de Berlijnse muur zien in Berlijn. Je kan goed winkelen en natuurlijk lekker bakjes koffie drinken. In de winter kan je ook nog een super leuke kerstmarkt bezoeken. In Berlijn is een van de grootste kerstmarkt van Duitsland te vinden. 

München

München is de hoofdstad van Beieren en een van de mooiste en meest leefbare steden van Duitsland. De meeste mensen kennen het vanwege het wereldberoemde Oktoberfest, maar de aantrekkingskracht gaat veel verder dan de lokale biercultuur. Je hebt daar ook een super leuke biergarten waar je goed bier kan drinken. Tevens vind je in München prachtige musea, kastelen, parken en kan je er goed uitgaan. Als het gaat om wat te zien en te doen in München, heeft de stad geen gebrek aan bezienswaardigheden, lekker eten, winkelen en entertainment. 

Rothenburg ob der Tauber

Als je zin hebt om een stadje te bezoeken met sfeer dan moet je naar Rothenburg ob der Tauber gaan. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je in de pagina's van je favoriete kindersprookje bent gestapt wanneer je de dromerige Duitse stad Rothenburg ob der Tauber bezoekt. Gelegen in de Franken-regio van Beieren, aan de populaire Romantische Strasse, staat de stad bekend om zijn prachtige middeleeuwse architectuur. Vakwerkhuizen langs de geplaveide straten van de oude stad die uitkijkt over de rivier de Tauber. Tijdens een wandeling door deze charmante omgeving en langs de stadsmuren, ontdek je verschillende bewaard gebleven poortgebouwen en torens, oude middeleeuwse musea en kerken.