De meeste balkons zijn vrij klein van aard. Hoe haal je het maximale uit deze ruimte. Het balkon is meestal de plek om even te genieten van de zon bij lekker weer. Maar ook om even snel een peukje te roken. Voor sommigen is het de plek om al hun rotzooi dat niet in het appartement past te stallen. Een balkon kan dus veel functies vervullen. In deze blog lees je hoe je er de gezelligste plek van de woning maakt zonder dat het praktische waarde verlies.

Barplank

We beginnen met een steeds vaker voorkomende accessoire op menigeen balkon. De barplank zien we steeds vaker terug. Een bar creëren is nog nooit zo eenvoudig geweest. De planken zijn zo ontworpen dat ze op nagenoeg elke balkon te monteren zijn. De dunne rand van je balkon wordt verlengt met een brede plank. Binnen no time heb je een goede plek om te genieten van je biertje.

Vlonders

Een ander bruikbare tip zijn vlonders. Vaak beschikt je balkon over een betonnen vloer. Zo een betonnen vloer heeft vaak een kille uitstraling. Daarnaast is het heel vatbaar voor vlekken. Op een lichte vloer valt elke vlek op. Vlonders met sierlijke houtpatronen maken hier verandering. Met een simpel kliksysteem heb je binnen een mum van tijd een nieuwe vloer gelegd. Je balkon zal een ware metamorfose ondergaan. Die kille balkon is nu opeens een warme en sfeervolle plek.   

Klimplanten

Maak gebruik van klimplanten om je balkon een meer natuurlijke uitstraling te geven. In de drukke stad is het wel fijn om stukje natuur aan huis te hebben. Je kan klimplanten gebruiken op de wanden van je balkon op te fleuren. Verder is klimplant ook uiterst geschikt als schutting. Vaak moet je je balkon delen en kunnen je buren ongegeneerd naar je loeren. Iedereen is gehecht aan zijn of haar privacy. Met klimplanten voorkom je dit. Na een jaar zijn de klimplanten zodanig dicht gegroeid dat ze volledig het zicht weren. Je balkon wordt zo echt een plek om jezelf even terug te trekken.

Mini barbecue

Heb je iets meer ruimte op je balkon dan is het leuk om plaats te maken voor mini barbecue. Tijdens zonnige dagen hoef je geen twee keer te twijfelen. Je hoeft de barbecue alleen even aan te zetten terwijl je de keuken bij de hand hebt. Ideale omstandigheden dus om te barbecueën zonder verrast te worden door de regen.